На 27.01.2022 г. се проведе  онлайн заседание на Общински съвет

...
На 27.01.2022 г. се проведе  онлайн заседание на Общински съвет
Коментари Харесай

Проведе се онлайн заседание на Общински съвет по наркотични вещества

На 27.01.2022 година се проведе  онлайн съвещание на Общински съвет по наркотични субстанции /ОСНВ/ към Община Ловеч с  платформа zoom.

На него участваха членовете на съвета, които съставляват всички институции, имащи отношение по казуса „ Наркотици и наркомании “. Водещ на съвещанието бе Нели Патаринска – секретар на ОСНВ.
Единодушно бе признат доклада за активността на ОСНВ за 2021 година Представени бяха нови Превантивни стратегии: Програма „ Сърфирам безвредно “ за 1 и 2 клас; Програма „ Без дрога на пътя “ за 11 и 12 клас; Програма за предварителна защита на използването на наркотични субстанции за деца и младежи от 1-12 клас.

Членове на ОСНВ споделиха мнение, че са осъществени доста действия през миналата 2021 година и екипа на Превантивно-информационния център за битка с наркотичните субстанции /ПИЦ/ доста бързо се е приспособил към Ковид ситуацията разработвайки и разпространявайки електронни превантивно-информационни и здравно-образователни материали. К. Колев, като чиновник от РУ-Ловеч осведоми членовете на съвета, че навсякъде се предлага „ Райски газ “ и сподели удовлетворението си от обстоятелството, че ПИЦ /като настоящо звено към съвета/ навреме е взел ограничения, разработвайки превантивно-информационна листовка за Райския газ. М. Митев -директор на ДПБ Ловеч, показа, че през 2021 година няма повишение на броя на лица с психологични и поведенчески разстройства, в резултат на приложимост на наркотични субстанции.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР